Nordmenn i utlandet

Til enhver tid er det nordmenn eller norske statsborgere som bor i utlandet. Noen hele livet, andre i kortere perioder. Det fins ikke noen nøyaktig oversikt over hvor mange nordmenn som bor utenfor Norge.

Overalt

Overalt

Et innlegg i Wikipedia.no har et anslag som baserer seg på tall fra norske utenriksstasjoner og foreninger. Siden nordmenn ikke har plikt til å registrere seg ved utenriksstasjonene, finnes det heller ikke noen nøyaktig oversikt over hvor mange nordmenn som bor i hvert enkelt land.

De fleste utenlandsboende befinner seg i Europa. Bare i Sverige anslås det at det bor 35 000 nordmenn, i USA rundt 30 000. Deretter følger Spania, Italia og Danmark.

Med så usikre tall er det umulig å anslå hvor mange norske barn som bor utenfor Norges grenser. Sannsynligvis er det et firesifret antall barn og unge som i det daglige ikke forholder seg til norsk kultur og språk. Mange av disse skal tilbake til Norge og tilpasse seg norsk skole og dagligliv.

Kilde: wikipedia.no

Illustrasjon: iClipart

Dette innlegget ble publisert i Alle. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*